Drámai műtrágyaárak esetén is van megoldás!

2021. Aug. 16. 10:45

Drámai műtrágyaárak esetén a leghatékonyabb tápanyag visszapótlási megoldás a GRAMiX NPK használata
 


Az év elején elkezdődött műtrágyaár emelkedés drámai szinteket ért el: kb. megduplázódott a műtrágyák ára. Egyelőre semmilyen jel nem mutat arra, hogy valamilyen lefelé irányuló korrekció lenne várható; gyakorlatilag szinte minden ipari nyersanyag ára globális szinten emelkedett drasztikusan és akár folytatódhat is az emelkedő trend.
    Ugyanakkor itt az ősz lassan és a repcék és gabonák alá ki kell juttatni az alaptrágyákat, hiszen ellenkező esetben a jövő évi terméseket kockáztatjuk. Az égbe szökő műtrágya árak mindenkit arra kell, hogy sarkaljanak, hogy valóban csak annyi és csak olyan műtrágyát juttasson ki, amilyenre és amennyire az adott táblán a termesztendő kultúrának valóban szüksége van! Ha valamelyik hatóanyagból többet juttatunk ki a szükségesnél, akkor azt feleslegesen tesszük, ha pedig valamiből nem juttatjuk ki a feltétlenül szükségeset, akkor a többi tápanyag hasznosulását veszélyeztetjük (LIEBIG-féle törvény). Legfőbb ideje elfelejteni az „ennyit szoktam szórni” és a „valamit adok neki” szemléletű műtrágyázást (hacsak valaki nem ellensége a saját pénzének)!

    A Fertilia által kifejlesztett és 2006 óta gyártott innovatív GRAMiX NPK műtrágyacsalád kiváló minősége mellett  - sokan starterként is használják -  egyedi, talajvizsgálatok eredményére alapozott hatóanyagtartalmánál fogva a leghatékonyabban elégíti ki a növények tápanyag igényét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tápanyag visszapótlására fordított összeg GRAMiX NPK műtrágya használata esetén akár 25 – 30 %-kal is jobban hasznosulhat, mint egy standard összetételű gyári NPK műtrágya esetében, hiszen csak olyan és csak annyi hatóanyagot adunk ki, amelyre valóban szükség van.
    A Fertiliánál igény esetén elkészítjük a labor eredmények alapján  - módosító tényezőket (elővetemény, előző évi műtrágya-adagok, tarló szervesanyag mennyisége, stb.) is figyelembe véve – az adott évre szóló tápanyagvisszapótlási tervet, mely azt is tartalmazza, hogy mikor, milyen NPK arányú és mennyi műtrágyát kell kiszórni a gazdaságos és harmónikus növénytáplálás érdekében. Megrendelés esetén legyártjuk, csomagoljuk és kiszállítjuk az adott megrendelő részére készített egyedi összetételű, dedikált zsákokba csomagolt GRAMiX NPK műtrágyát.
    Ez évtől minden GRAMiX NPK műtrágyánkat – a meghatározott makroelemek (NPK+S+B) mellett  - mikroelem kiegészítéssel (Cu,Zn,Fe,Mn) értékesítjük. A legjobb tápanyag visszapótlási technológiai elemet igénylő termelőknek pedig a GRAMiX RizoTec NPK –t ajánljuk, amely RizoDyne talajaktivátort  is tartalmaz. Ez utóbbi a mikrobiális talajéletet fokozza, javítva ezzel a tápanyagok jobb felvételét, a talaj szerkezetét.
 
További információért, ajánlatért keresse kollegáinkat:

Simon Péter: ügyvezető, értékesítés
Tel.:  +36 30 377 5666
e-mail: simon.peter@fertiliatrans.hu
 
Botka Beatrix:
értékesítés
Tel.: +36 70 795 7358
e-mail: botka.beatrix@fertiliatrans.hu
 
 
Ha szeretne rendszeresen értesülni szakmai tartalmainkról, aktuális ajánlatainkról, akcióinkról
 
iratkozzon fel hírlevelünkre!