Jégstoppp


A JégStoppp nagy hidegben is gyorsan ható jég- és csúszásmentesítő szer, amely a nátrium-kloriddal ellentétben nem károsítja természetes környezetünket - a fel nem használt termék tavasszal nitrogén műtrágyaként is hasznosítható.

Mindannyiunk számára fontos szexbolt környezetünk megóvása a téli jégmentesítés során is. A széles körben elterjedt útsózás során felhasznált konyhasó klorid tartalmánál fogva kifejezetten károsítja természetes környezetünket, épített környezetünkben pedig súlyos korróziót okoz.

Erre való tekintettel a 346/2008-as kormányrendelet 2010. szeptember 10-től szabályozza a jégmentesítésre használható anyagok körét belterületi közterületen. A környezetvédelem mellett fontos szempont az azonnali és tartós hatás.

A fenti szempontokat figyelembe véve szexbolt fejlesztettük ki JégStoppp termékünket.

A JégStoppp használatának előnyei:

  • - Azonnali radikális hatás: jégolvasztó hatása gyorsan - hőmérséklettől és egyéb körülményektől függően 2-10 percen belül- érvényesül.
  • - Kombinált összetétel: 2 komponensének köszönhetően a gyors olvasztóhatás és a csúszásmentesítés is érvényesül egy termékben.
  • - Tiszta szexbolt környezet: a JégStoppp használata után tiszta felületek maradnak, nincs szükség utólagos takarításra.
  • - Környezetbarát: kloridmentes, az épített környezet, a vasbeton, beton épületek, műemlékek, hidak valamint a közlekedési eszközöket nem korrodálja
  • - Alacsony szexbolt nitrogéntartalmú: Az élő környezetet (fű, fa, virág) elemei táplálják.Nedvesség hatására ammóniára és szén-dioxidra bomlik, nitrogénforrásként hasznosul
  • - Bármely sószóró szexbolt szerkezettel kijuttatható homogén összetételének köszönhetően
  • - Dupla haszon: tavasszal N-műtrágyaként szexbolt is hasznosítható a megmaradt mennyiség
  • - Nem ADR-es termék

Felhasználási területei:

Jegesedés, lefagyás megelőzésére, hó és jég olvasztására (utak, járdák, lépcsők, parkolóhelyek, díszburkolatok)

Átlagos téli körülmények között -12-0 °C közötti hőmérséklet tartományban 2-4 kg/100 m2 kijuttatása javasolt.
Hidegebb időben, vastagabb jég illetve hóréteg esetén nagyobb mennyiség szükséges.
Preventív módon való alkalmazás szexbolt esetén a JégStoppp hatása növelhető!

A JégStoppp kiszórása után a csúszásgátló adalék szemcséi a jég vagy az összetapadt hó felületén megtapadnak és rögtön könnyen járhatóvá teszik azt. Ugyanakkor a jégolvasztó összetevő szemcséi a jeget közvetlen környezetükben rögtön olvasztani kezdik.

Ennek következtében a szemcsék szinte „átégetik” a jeget, összetapadt havat és nagyon gyorsan elérik az útfelületet. A szemcsék a további oldódásuk során az úttest és a jég felületén szétterjednek és kifejtik olvasztó hatásukat. A jég illetve összetapadt hó mechanikai úton (lapát, hóeke) könnyedén eltávolítható. A kezelt felületen történő forgalom felgyorsítja a JégStoppp amúgy is rendkívül gyors hatását.

Hatásmechanizmusa:

A JégStoppp kiszórása után a csúszásgátló adalék szemcséi a jég vagy az összetapadt hó felületén megtapadnak, rögtön könnyen járhatóvá teszik azt. Ugyanakkor a jégolvasztó összetevő szemcséi a jeget közvetlen környezetükben azonnal olvasztani kezdik. Ennek következtében a szemcsék szinte "átégetik" a jeget, összetapadt havat és nagyon gyorsan elérik az útfelületet. A szemcsék a további oldódásuk során az úttest és a jég érintkezési felületén szétterjednek és kifejtik olvasztó hatásukat. A jég illetve összetapadt hó mechanikai úton (lapát, hóeke) könnyedén eltávolítható. A kezelt felületen történő forgalom felgyorsítja a JégStoppp amúgy is rendkívül gyors és radikális hatását.

További egyedülálló előnye:

A megmaradt termék nem vész kárba, tavasszal felhasználható nitrogén műtrágyaként a gyepre, kiskertbe

Kiknek ajánljuk?

Lakossági felhasználásra háztulajdonosoknak - Kertfenntartó cégeknek - Társasház-kezelőknek – Önkormányzatoknak - Közútkezelőknek

Alkalmazási útmutató:

Átlagos téli körülmények között 0-12 fok közötti hőmérséklet tartományban 2-4kg/100 m2 kijuttatása javasolt.

Jegstop_03.jpg

Felkeltettük érdeklődését?

Hívja információs vonalunkat egyedi ajánlatért:
06 30 / 566 5386

vagy írjon a
szaktanacsadas@fertilia.hu
email címre.

Jégstopp kiadványunk

Letölthető PDF formátumban