Növénykultúrák


buza.png  
A búza a mérsékelt égöv időjárási feltételeihez jól adaptálódó kalászos gabonánk.  Produktivitását a csapadék mennyisége és megoszlása 70 %-ban határozza meg.
A tervezett termésmennyiség és minőség eléréséhez, a termésbiztonság növeléséhez optimális trágyázásra, kielégítő tápelem-ellátottságra van szüksége a búzának.

repce_foto.png  
A repce ma már az 5 legfontosabb termesztett növényünk közé sorolható.
A repce a klimatikus és biotikus stresszre fokozottan érzékeny, ezért a vetés, az aratás és a növényvédelem kritikus pontjai mellett kiemelkedő jelentőségű a teljes tenyészidőszakra kiterjedő, színvonalas tápanyagellátás.
kukorica fotó_1.png  
A kukorica kifejezetten vízigényes növény, ezért termesztésének kulcseleme - a tápanyag-ellátás mellett a vízellátás. Aszályos évjáratban az öntözés szerepe, míg csapadékos években a trágyázás szerepe döntő.
A kukoricatermesztés eredményességét az okszerű tápanyag-utánpótlás nagyban meghatározza.
napraforg___fot__2.png  
napraforgó a harmadik legnagyobb területen termesztett szántóföldi növénykultúránk.
Kiváló adaptív tulajdonságokkal rendelkezik, így az időjárási és talajtani tényezők széles intervallumával jellemezhető a termesztés körülménye.
Bizonyos kockázati tényezők -agroökológiai, biológiai alapok, agrotechnológiai műveletek- ismeretében csökkenteni tudjuk a termés mennyiségi és minőségi ingadozásait.