Rizotec NPK műtrágya család


 
Gramix Rizotec NPK
 
Legújabb fejlesztésű Gramix Rizotec NPK összetett, szilárd műtrágya családunk, mely a Gramix termékcsalád tagja. A szakmai irányelvek alapján összeállított, a kultúrnövény tápelem szükségletének megfelelő növényspecifikus összetételei mellett talajvizsgálaton alapuló, egyedi összetételű termékeket is gyártunk.
Mutragya_atlatszo__2_.png
 
A Gramix Rizotec NPK előnyei:
 
1. Rizodyne talajaktivátort tartalmaz, mely javítja a talajszerkezetet, hosszú távon biztosítja a talaj kedvező kondícióját.
 
2. Kiegyensúlyozott tápelem tartalmú összetétele révén optimális termésmennyiséget eredményez
 
3. Intenzív tápanyagfelvételt biztosít a termékben lévő mikroelemek kelatizált formulája 
 
4. A növények számára létfontosságú makro- és mikroelemeket tartalmazza
 
5. Válogatott alapanyagok, kiváló szóráskép
 
 
A Gramix Rizotec NPK műtrágya család már nem csak őszi alapműtrágyaként, hanem tavaszi starterként is kiválóan helytáll a korszerű agrotrechnikai elemek között.
 
 
Ennek oka, hogy a mind nagyobb hatékonyságra törekvő termelők felismerték az egyedi igényeken alapuló termőhely specifikus tápanyag visszapótlás előnyeit, s évről évre egyre többen veszik igénybe a talajvizsgálatokra épülő szaktanácsadást, s az ennek leginkább megfelelő Gramix Rizotec NPK műtrágyákat.
 
Rizodyne talajaktivátor hatásmechanizmusa:
 
A Rizodyne talajaktivátor különböző enzimeket, aminosavakat, cukrokat és glicint tartalmaz, amelyek a talajba kerülve a talajlakó mikroorganizmusok életfeltételeit nagymértékben javítják, így azok elszaporodnak. Ezáltal jelentősen megnő a talajaktivitás és a rizoszféra hatás, a rizoszféra határa kiterjed.
Javul a tápanyagok mobilizálása és felvehetősége, ugyanakkor a hajszálgyökerek képződése megnő. A talajélet dinamizálásával javul a talajszerkezet, a talaj levegőzése és vízmegtartó képessége, nő szerves anyag tartalma.
 
Rendszeres használatával hosszútávon biztosítjuk a talaj kedvező kondícióját.
 
A Rizodyne talajaktivátor nagyban javítja az ásványi hatóanyagok teljes körét - makro, mezo és mikro tápelemeket - tartalmazó növényspecifikus és egyedi összetételű Gramix Rizotec NPK műtrágyáink hatásfokát.
 
Termelőink tapasztalatai:
 
Soltész Gyula igazgató
Naki Mezőgazdasági Zrt., Nak
 
A Gramix Rizotec NPK műtrágyákról nagyon jó tapasztalatot szereztünk. Kukoricában és napraforgóban alkalmaztuk őket, az adott növényre specializált összetételben, illetve mikroelem kiegészítést kértünk hozzájuk. A növények korai fejlődésében nem volt törés, így azt mondhatom, hogy a Gramix Rizotec NPK műtrágyák felvehetőségére, hasznosulására nem lehet panaszom. Egy táblán össze is tudtam hasonlítani más termékek hatásával, és meglátszott különbség.
 

Lengyel László
Béke Mezőgazdasági Szövetkezet, Kétegyháza
 

Vetőgéppel szórtuk ki a Gramix Rizotec NPK-t, mi nagyon meg vagyunk elégedve a hatékonyságával. A megfelelő, optimális összetételnek és a Rizodyne talajaktivátornak köszönhetően erős gyökérnövekedés, és jó kondiban lévő, egészséges állomány volt tapasztalható növényeinken.
 

Bogdán János
Stabák Agro Line Kft., Szarvas

 
Legutoljára őszi búza és napraforgó alá juttattam ki alaptrágyaként a Gramix Rizotec NPK műtrágyát. Jól és egyenletes szórásképpel szórható műtrágya, porosodás és csomósodás nem tapasztalható. A kezelt kultúra erőteljesen fejlődött, a teljes tenyészidőben megmaradt az állomány előnye. 

 
 
 
 
Felhasználási technológia:
A repce őszi alapműtrágyázására elsősorban a kálium túlsúlyos összetételű Gramix Rizotec NPK műtrágyáinkat javasoljuk, 300-400 kg/ha dózisban, közepes tápanyag ellátottságú területre. A szükséges műtrágya mennyiséget mindig a talaj adottságaihoz, annak tápanyag ellátottságához igazítsuk. Ősszel a repce gyökeresedését a bór mikroelem tartalmú Gramix Rizotec NPK műtrágyákkal segíthetjük!
Közepes ellátottságú területen a kalászosok alapműtrágyázására foszfor túlsúlyos, 300-400 kg/ha dózisban kijuttatott Gramix Rizotec NPK műtrágyát javaslunk.
Az összetétel kiválasztásánál vegyük figyelembe a szármaradvány bontásához szükséges nitrogén mennyiségét is.
A réz mikroelem tartalmú Gramix Rizotec NPK-val kiküszöbölhetjük a rézhiány következtében előálló terméskiesést.
 
Gramix Program
 
A Gramix Program egy egyedi igényeken alapuló, termőhely specifikus tápanyag gazdálkodási rendszer, mely a leggazdaságosabb megoldást kínálja a talaj tápanyag visszapótlására.
 
A Gramix Program a Gramix Rizotec NPK termékek felhasználását teszi még teljesebbé, melynek keretében olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújtunk Önnek, mint a talajmintavétel, a talajvizsgálat, valamint ingyenes, számítógéppel támogatott műtrágyázási tanácsadás.
 
Szaktanácsadó kollégáink segítenek a termőhelynek, a tervezett kultúrának, és a tervezett termésátlagnak megfelelő hatóanyag szükséglet meghatározásában.
 
A szaktanácsadás eredménye alapján összeállítjuk az Ön egyedi Gramix Rizotec NPK receptúráját, már 2 tonna mennyiségtől!
 
A számítógéppel vezérelt keverő berendezés segítségével a receptúra alapján legyártjuk és az igényeinek megfelelő kiszerelésben (10-50 kg, BigBag) csomagoljuk az Ön egyedi Gramix Rizotec NPK műtrágyáját.
 
 
A Gramix Program Önnek nem jár plusz költséggel, sőt megtakarítást és hatékonyságnövelést biztosít!
 
Az egyedi Gramix Rizotec NPK biztosítja a növény és a talaj tápanyagszükséglete szerinti tápanyag kijuttatást- nincs feleslegesen megvásárolt és kiszórt hatóanyag, nincs felesleges környezetterhelés sem.
 
Igény esetén saját gépjárműparkunk segítségével házhoz szállítjuk a megrendelt műtrágyát.
 
A Gramix Rizotec NPK műtrágyák biztonsági adatlapja letölthető innen:
 
Rizotec NPK mezo- és mikroelemek.pdf