Történetünk


 
A Fertilia Kft. 1991 óta mezőgazdasági termelők részére szilárd és folyékony műtrágyát
gyárt és forgalmaz.
Saját gyártású műtrágya családjaink
-Rizotec NPK, Gramix NPK, UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágyák,  
FertiSol N, MASSulfix-
 
értékesítésünk több, mint 70 %-át teszik ki.
 
Működésünk kezdetekor felismertük azt, hogy az általunk célterületnek tekintett tápanyag visszapótlási folyamatban a műtrágya, mint alapanyag és annak ára az egyik legjelentősebb tényező. A piaci műveletek sikerét azonban mégis alapvetően meghatározhatják a műtrágya értékesítéséhez kapcsolódó szolgáltatási elemek.
Partnereink részére a hagyományos szántóföldi műtrágyák mellett kínáljuk az egyedi igényekre szabható, talaj- és növényspecifikus, Rizodyne talajaktivátorral kiegészített Rizotec NPK műtrágyáinkat, UMG MICRO mikrogranulált starter műtrágya családunkat, valamint a szintén saját gyártású mezo- és mikroelemekkel dúsított  Fertisol N – oldatokat, és a MASSulfix műtrágyacsaládot.
 
Áruinkat a gazdaságosan hasznosítható, az áru minőségét megőrző raktárainkban, tárolóinkban tároljuk a kiszállításig, illetve a felhasználásig.
 
A teljes mértékben magyar tulajdonban lévő, az egyedi műtrágyák piacvezető gyártójaként ismertté vált Fertilia Kft. 1991-ben azzal a céllal alakult, hogy a mezőgazdasági termelők részére műtrágyát forgalmazzon. A 24 év alatt az innovatív, korszerű technológiai megoldások folyamatos keresése és azok piacra történő bevezetése adta a vállalkozás mozgatórugóját, Partnereink magas szintű kiszolgálása tükrében.
 
Az Enying városában található központi telephelyünket, mint cégünk életében az első komoly beruházást, 1997-ben vettük használatba. Kezdetben N-oldatokat gyártottunk.
 
Egy évvel később megkaptuk első szakmai elismerésünket, az Országos Innovációs Pályázaton oklevelet vehettünk át, mivel mi csomagoltuk először BigBag zsákba műtrágyáinkat.
Az évek során telephelyet nyitottunk Dunaújvárosban, Nagyszénáson, és Mándokon.
 
2005-ben cégünk vezetősége stratégiai döntést hozott: a piaci igényeknek megfelelő összetételű, kiváló minőségű, a célszerűséget és hatékonyságot előtérbe helyező NPK műtrágya család kifejlesztése kezdődött el. Beüzemeltük a Gramix NPK műtrágyáink gyártóüzemét -keverő- és csomagoló berendezését- Enyingen, majd 2007-ben Mándokon is megnyitottuk Gramix NPK üzemünket.A modern gyártósor bevezetése és a kutató-fejlesztő szemlélet áll a mögött a siker mögött, amit a vezértermékünknek számító Gramix NPK műtrágya családdal sikerült elérnünk az évek során.
 
2008-ban egy újszerű, granuláló gyártástechnológiát alakítottunk ki, mellyel az egyes növénykultúrák egyedi mikroelem visszapótlása is megoldható. Felismertük, hogy az agárszektorban zajló folyamatos változások, újítások indukálnak egy olyan mikrogranulált starter műtrágya kifejlesztést, ami a vetéssel egy menetben kijuttatható.
Az első, enyingi Gramix üzemünk 7 éven át szolgálta a Megrendelők igényeit, és ez alatt több, mint 420 ezer tonna terméket állítottunk elő, ill. csomagoltunk be.
 
A 2012-es év egy újabb meghatározó időpont lett a Fertilia Kft. életében, mert olyan új, az eddigieknél még modernebb, nagyobb kapacitást, teljesítményt elbíró Gramix gyártósor váltotta le augusztusban a régi üzemet, amely a korábbi gépsor térfogat adagolású vezérléséhez képest folyamatos súlymérésen alapuló adagolásos módszerrel dolgozik. Az új gyártósor a csúcstechnika minden elemét ötvözi, így a műtrágyákat még pontosabban, precízebben -tonnás mennyiségeknél 10 dkg pontossággal- adagolja.
 
A hazánkban egyedülállónak számító keverő berendezés teljesítménye mintegy 100 tonna óránkénti mennyiséghez közelít.
2012. egy jelentős mérföldkő is egyben, mert egy olyan egyedülálló, prémium kategóriás mikrogranulált starter műtrágya gyártását kezdtük meg, mely hiánypóló a mai piacon. Az UMG MICRO termékcsalád növényspecifikus tagjainak különlegessége, hogy a gyártás során "talajélesztő" és tápanyag felvételt segítő szerves anyagokat viszünk be a granulátum szemcsébe, melyek szerves kénnel, szerves kelátkötésű mikroelemekkel gazdagítják a termékeinket.
 
2014-től a talaj mikrobiológiai tevékenységét nagyban javító, így a talajtermékenységet fokozó Rizodyne talajaktivátor is hozzáadásra került a Rizotec NPK és UMG MICRO műtrágyákhoz, A talajaktivátor elősegíti a vele együtt kijuttatott műtrágya hatóanyagok gyorsabb és intenzívebb felvételét, növelve a műtrágya hatásfokát.
 
A termelőket személyre szabott szaktanácsadással segítjük, továbbá kedvező fizetési és integrációs lehetőségeket is biztosítunk a számukra.
 
A szaktanácsadási tevékenység hordozható számítógépek és szaktanácsadó program segítségével zajlik. Az általunk használt szaktanácsadó program a Magyarországon termesztett növénykultúrákra vonatkozóan a talajtípus, a talajvizsgálati eredmények, a termésszint és egyéb tényezők figyelembe vételével készít egyedi ajánlást.
 
A műtrágyákat, akár szilárd, akár folyékony a tárolást illetve csomagolást követően (10-50 kg zsák, Big-Bag) saját, 18 járműszerelvényből álló kamionparkunkkal szállítjuk ki a megrendelőinkhez, akár a felhasználás konkrét helyére is.
Tartályautóinkkal bel- és külföldön egyaránt végzünk ADR-es veszélyes áruszállítást.
 
A robbanásveszélyes anyagok tárolásához szükséges és nélkülözhetetlen legmagasabb szintű katasztrófavédelmi engedélyt cégünk Magyarországon az elsők között szerezte meg.
 
Mindennemű tevékenységünket a környezetvédelmi előírások maximális figyelembevétele és betartása mellett végezzük.
 
Cégünk az enyingi telephelyen ISO 9001:2009 és 14001:2005 szabványú minőségirányítási rendszert működtet.