Box not found in this language.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Értesüljön elsők közt a legújabb műtrágyázási megoldásokról, újdonságokról!

Mivel érhető el kiemelt terméshozam gabonákban? VIDEÓ!

2016. Szept. 8. 14:06

A gabonatermesztésben is cél a terméshozam maximalizálása eredményesen, költséghatékonyan és hosszú távon fenntartható módon.
 
2 Fejér megyei gazdálkodót kértünk meg, meséljék el, ők hogy csinálják?
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terepszemlére indultunk Fejér megyei gazdálkodókhoz, akik jó szívvel mutatták meg a gabonatábláikat.
 
Raskó György ügyvezető, Lajoskomáromi Győzelem Kft.

„A környék egyik legszínvonalasabb gazdasága vagyunk, kiváló adottságokkal. Büszkék vagyunk arra, hogy az országos termésátlagoknál jelentős mértékben magasabbakat tudunk elérni. Természetesen a valódi cél a jövedelmező, életképes vállalkozás működtetése, amit úgy tudunk elérni, ha magas hozamokat produkálunk, alacsony fajlagos költségek mellett. Meggyőződésünk, hogy nem azt kell nézni, egy hektárra mekkora a ráfordítása egy vállalkozásnak. Ez a filozófia takarékoskodást eredményezne a vetőmagban, a műtrágyában, ami komoly hozamfokozó input anyag. Mi úgy gondoljuk, hogy ezért nem az árát kell nézni a műtrágyának, hanem azt a minőségi képességét, hogy azt a terméshozamot, amit megcélzunk valóban el lehessen érni vele.”

Reisinger József gazdálkodó, Lajoskomárom

„A Fertiliával 25 éve kapcsolatban állok. Több termékét használom, így a Gramix NPK családból is többet kipróbáltam már, a mikroelemmel dúsított termékeket is búza, gabonák alá szintén használom.”
Az elmúlt évi gabonatermésünk is nagyon jó volt, sörárpából kb. 75-78 mázsát, kekszbúzából 80 mázsa feletti terméseredményeket értünk el."