Negyedmillió tonna Gramix NPK

2014. Szept. 16. 16:45

A Fertilia Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett. Gramix NPK műtrágyánk iránti kereslet növekedést jól mutatja, hogy a napokban gyártottuk le a negyedmilliomodik tonnát a termékünkből.
Ez alkalomból gyárlátogatással és ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk.


 

Simon Péter ügyvezető így fogalmazta meg gondolatait: „Mi a siker kulcsa? 4 szóban úgy foglalnám össze: minőség, szakértelem, tapasztalat, innováció.” 
 
A Gramix NPK műtrágyáink hosszú évek óta bizonyítanak. A prémium minőségű műtrágyacsalád kifejlesztésekor fő szempont volt számunkra, hogy a magyar termőhelyi viszonyokra tökéletesen megfeleljen. Az okszerű műtrágyázás elve alapján optimális arányban tartalmazza a tápanyagokat – makro- mezo- és mikroelemeket – így csak annyi hatóanyag kerül kijuttatásra használatával, amennyi feltétlenül szükséges, és ami hasznosul.

Várszegi Erika cégvezető elmondta, hogy a vállalkozás mindig arra törekedett, hogy a termelők igényeit egyre szakszerűbben, és pontosabban ki tudja elégíteni. Mindez hiánypótló szolgáltatásokkal, magas hozzáadott értékkel párosult az évek során.
 
Ezt szolgálta a Gramix NPK 2005-ös piaci bevezetését követő évben a Gramix tápanyag utánpótlási program kifejlesztése, 2008-ban az újszerű, granuláló gyártástechnológia kialakítása, mellyel a növénykultúrák egyedi mikroelem visszapótlása is megoldottá vált. 2012-ben új, modern gyártósor váltotta le a régi üzemet, amivel a műtrágyák még pontosabban, precízebben adagolhatóak.
 
2013-ban a Fertilia több éves kutatómunkájának eredményeként megszületett a Gramix NPK és az UMG MICRO műtrágyák hatásfokát javító Rizodyne talajaktivátor, mely szerves anyagaival biológiailag aktivizálja a talajt, a mikroorganizmusok szaporodása révén intenzívebb tápanyagfelvételt eredményez.
 
A 9 év alatt 645 féle összetételben, 3 213 Partner számára gyártottuk le a Gramix NPK-t, ami kb. 1 250 000 hektár földterületet fedett le az évek során.
 
Mára már Magyarország teljes területét átfogó szaktanácsadó hálózatot építettünk ki, így a vevői igények pontos ismerete birtokában precíz tápanyag utánpótlási segítséget nyújtunk a gazdáknak.

Kutató-fejlesztő tevékenységünk jelenleg arra irányul, hogy megfeleljünk a jövő kihívásainak, termékenik igazodjanak a nemzetközi törekvésekhez. Az egyedi igényekre szabható, a talaj tápanyag szolgáltató képessége és a növény igénye alapján összeállított egyedi Gramix NPK-k a szakmailag legmagasabb szintű, leghatékonyabb, legcélszerűbb műtrágyázási megoldást nyújtják ma a tápanyag visszapótlásban.
 
A program végén a Pentele Zrt. képviseletében Berta Lászlónak köszöntük meg, hogy már a kezdetektől a Fertilia műtrágyáit vásárolja. Berta László elmondta, hogy számukra a Gramix NPK már az első vásárlás alkalmával meghozta a várt eredményt, és bizalmuk azóta is töretlen. Mást nem is használnak, hiszen nem kötnek kompromisszumot.
 
A negyedmilliomodik tonna Gramix NPK vásárlójának, Neuberger Gábor halászi gazdának a bemutatásával zárult az esemény, aki családi gazdaságában a korszerű megoldásokat keresve talált rá az egyedi összetételű Gramix NPK-ra.

A fotón Simon Péter ügyvezető gratulál Neuberger Gábor termelőnek (fotós: V. Varga József FMH)
 
Simon Péter köszöntötte a meghívottakat (fotós: Witzl Tamás, Farmit)
 
Várszegi Erika a siker mögött megbújó állomásokról, számokról beszélt (fotós: Witzl Tamás, Farmit)