Új, polifoszfát FertiSol NP oldatok - a Fertilia folyékony műtrágya palettáján

2016. Jan. 5. 10:50


Az általánosan ismert foszfor tartalmú nitrogén oldatműtrágyák általában egyszerű oldási folyamattal ammónium-foszfátokból állíthatók elő. Ezeknek a termékeknek a hátránya, hogy a bennük található hatóanyag tartalom viszonylag alacsony, így felhasználásuk nem gazdaságos.
 

Ammónium-polifoszfát tartalmú FertiSol– tápelemekben gazdag, tiszta NP oldatok
 
Polifoszfát alapanyagunkra ezzel szemben jellemző, hogy benne a foszforsavak oxigénhídon keresztül, láncszerűen kapcsolódnak egymáshoz. Ez a sajátos szerkezet megakadályozza a foszfátlekötődést és kimosódást a talajban, így az közvetlenül felvehető oldott tápanyagforrást biztosít a növénynek.
FertiSol oldat műtrágya családunk (FertiSol NP 25-5, NP 21-5) 2016. januárjától ezzel a speciális formátumú polifoszfát vegyületet tartalmazó, nagy töménységű, tiszta NP oldatokkal bővül.
Nitrogén formái (NH4, NO3 és NH2) azonnali gyors nitrogén forrásként, és nyújtott hatású nitrogénként egyaránt rendelkezésre állnak.
A FertiSol termékcsalád további előnye, hogy a réz és a cink mikroelem fém-tetramin komplex formában található az oldatban, így amellett, hogy az arra érzékeny tavaszi növénykultúránál megelőzhetőek a hiánybetegségek, s a vele járó minőség romlás és terméscsökkenés, széles hőmérsékleti tartományban stabil és ellenálló marad, jól tárolható. Gazdaságos, környezetkímélő, minden cseppje hasznosul.
 
Őszi vetésű növények (őszi búza, repce) kora tavaszi fejtrágyázására 150–300 kg/ha dózisban javasoljuk használatát, különösen, ha a gyenge, rosszul begyökeresedett állománnyal van dolgunk.
Tavaszi vetésű kultúrák (kukorica, napraforgó) alaptrágyázásához 250–500 kg/ha dózisban ajánljuk.
 
Hívja személyre szabott ajánlatért SZAKTANÁCSADÓI INFORMÁCIÓS VONALUNKAT: 06-30-566-5386, vagy találkozzunk személyesen az AgroMashExpo G/104E standján!