Hírek

Mivel érhető el kiemelt terméshozam gabonákban? VIDEÓ!

A gabonatermesztésben is cél a terméshozam maximalizálása eredményesen, költséghatékonyan és hosszú távon fenntartható módon.   2 Fejér megyei gazdálkodót kértünk meg, meséljék el, ők hogy csinálják?    

2016. Szept. 8. 14:06
Tovább

Repcetermesztés

Hazánkban 150 éve termesztett olajnövény a repce, amelynek főként az őszi változata terjedt el nálunk. Termésszintje 1,5-4,5 t/ha talajadottságoktól, agrotechnikától és leginkább időjárástól függően. Mára 300-350 ezer hektáron termesztjük évente. 

2016. Aug. 29. 11:48
Tovább

Búza őszi tápanyag-utánpótlása

Magyarország szántóterülete 4,3 millió hektár, ebből az őszi búza 1,03 millió hektár vetésterülettel rendelkezett, a 2015-ös KSH adatok alapján. Ezekből a számokból is látszik, hogy egy kiemelt és fontos növényről van szó, melynek a tápanyag utánpótlására nagy hangsúlyt kell fektetni.  

2016. Aug. 22. 11:50
Tovább

Szárbontás - gazdaságos, innovatív megoldás a Fertisol 20 N Celludone

A talaj a földfelszín szilárd burka, amely a növények termőhelyéül szolgál. Alapvető tulajdonsága és értékmérője a termőképesség. Háromfázisú heterogén rendszer (szilárd, folyékony, gáz) ami lehetővé teszi a növényi és a mikrobiális életet. 

2016. Jún. 17. 12:02
Tovább

Növénytermesztési Elismerő Oklevél

A Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat Elismerő Oklevelét nyertük el a Gramix Rizotec NPK műtrágyacsaládunkkal. 

2016. Máj. 4. 13:18
Tovább

Megnyitottuk szakszervizünket

Április elején szerviz nyílt napra hívtuk meg a hazai szállítmányozás ágazatának képviselőit, ahol a szakmai előadásokban bővelkedő programon ünnepélyes keretek között átadtuk megújult, kibővült műhely szakszervizünket, és egyúttal szállítás üzletágunk fejlesztéseiről, korszerűsítéséről is megosztottunk információt az érdeklődőkkel.   

2016. Ápr. 18. 15:11
Tovább

Negyed évszázada együtt a hatékony tápanyag utánpótlásért!

  25 év, negyed évszázad bizony hosszú idő, jelentős állomás egy emberöltőben mérve is. Ezekben a jelentős pillanatokban érdemes megállni, számot vetni: hol vagyunk, milyen irányba és hová tartunk? Talpon maradni, fejlődni ugyanis csak kitartó munkával, folyamatos megújulással, komoly kutató háttérrel lehetséges. Igaz ez ránk is, a Fertiliára.    Jelenünkről, jövőnkről, terveinkről Simon Péter ügyvezető oszt meg pár gondolatot.

2016. Ápr. 14. 15:36
Tovább

Önnek gyártjuk!

A logisztika igen szerteágazó terület. Talán van benne valami anyai-asszonyi: szervezni az életet, táplálni, otthonossá tenni a működést, rendet tartani, kiszolgálni az igényeket – mint klasszikusan a családanya... - beszélgetés Ember Csillával, a Fertilia Kft. logisztikai ügyintézőjével  

2016. Ápr. 4. 15:27
Tovább

Új csomagolóüzemünk jól vizsgázik az idei tavaszi szezonban

A műtrágyáink iránti egyre növekvő piaci kereslet kiszolgálása mellett a termelői igények még teljesebb körű személyre szabottá tétele érdekében gyártó- és csomagolókapacitásunkat idén tavasztól bővítettük egy korszerű, automatizált csomagolóüzem megépítésével.  

2016. Márc. 25. 16:34
Tovább

Búza, repce fejtrágyázása FertiSol NP oldatokkal

A víznyomás alatt lévő őszi búza és repce vetésekre kora tavasszal érdemes foszfor oldatos folyékony nitrogén fejtrágyát kijuttatni, hogy a gyökérzet fejlődésének elősegítésével magához térjen a télen legyengült állomány.

2016. Márc. 7. 14:47
Tovább

Vízzel borított szántóföldek - megkésett vetések! Mit tegyünk?

A jó szerkezetű és a növény számára optimális feltételeket biztosító termőtalaj negyed részt vizet és ugyanilyen arányban levegőt tartalmaz. Ha felborul az egyensúly és a sorozatos esőzések miatt túlnedvesednek a földterületek, a talajbaktériumok, gombák élettevékenysége lecsökken, a talajélet megtorpan. Ilyen talajviszonyok mellett a stresszelt, inaktív talajbaktériumok nem biztosítanak megfelelő közeget ahhoz, hogy támogassák a növények fejlődését. A cél tehát az, hogy amint rá tudunk menni a földekre, minimalizáljuk a jelenlegi helyzetből adódó károkat. 

2016. Márc. 4. 16:37
Tovább

Időzített nitrogénforrás – jól oldódó Gramix NPK-val

A talaj nedvességtartalmán, hőmérsékletén és biológiai aktivitásán kívül a műtrágyát alkotó nitrogénformák is nagymértékben befolyásolják azt, hogy a kijuttatott műtrágya hatóanyagoknak hány százaléka válik felvehetővé a növény számára.  

2016. Jan. 5. 10:41
Tovább

Rekordszámú látogatóval zárt az AGROmashEXPO

Közel 50 000, az agrárium iránt érdeklődő látogatót vonzott a 34. AGROmashEXPO, ahol a mezőgazdaság színe-java összegyűlt, gazdag programkínálattal, újdonságokkal várták a kiállítók a termelőket.  

2016. Jan. 18. 12:14
Tovább

Fertilia Falinaptár 2016

  A tavalyi nagy siker után idén is kiadtuk egyedi, fiatal gazdákat bemutató kalendáriumunkat.  

2016. Jan. 5. 11:30
Tovább

Új, polifoszfát FertiSol NP oldatok - a Fertilia folyékony műtrágya palettáján

Az általánosan ismert foszfor tartalmú nitrogén oldatműtrágyák általában egyszerű oldási folyamattal ammónium-foszfátokból állíthatók elő. Ezeknek a termékeknek a hátránya, hogy a bennük található hatóanyag tartalom viszonylag alacsony, így felhasználásuk nem gazdaságos.  

2016. Jan. 5. 10:50
Tovább

Díj a sikeres vállalkozásokért!

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Díj a sikeres vállalkozásokért elismerést a kis- középvállalkozások kategóriában cégünknek, a Fertilia Kft-nak ítélte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Olyan eredményes vállalkozások nyerhetik el a címet, melyek számára fontos a tenni akarás, az innováció, a dinamikus növekedés és eredményességük motivációt ad más magyar vállalkozásoknak is.  

2015. Nov. 10. 17:11
Tovább

Fertilia MEGOLDÁS-CSOMAG

Segítünk, hogy maximalizálja nyereségét és hosszú távon biztosítsa a talaj kedvező kondícióját a hatékony műtrágyázon keresztül! Levesszük válláról a kötelező talajvizsgálat gondját, elkészítjük térítésmentesen a tápanyag-utánpótlási tervet Önnek!

2015. Okt. 15. 13:42
Tovább

OMÉK 2015. szeptember 23-27. - középpontban a helyi termékek

Találkozzunk az ország legnagyobb és legismertebb agrárkiállításán, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon a D pavilon 204/A standján!

2015. Aug. 19. 14:46
Tovább