Hírek

Komplex vállalati technológia fejlesztés megvalósulása

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 pályázat keretében egy olyan új gyártósor és hozzá tartozó tömlőfóliás automata kiszerelő rendszer, és egységrakat képző automata robotcella, valamint automata raklapfóliázó cella és automata kiszerelő rendszer került beszerzésre, melyek a Fertilia Kft. kapacitásfejlesztését szolgálják, és a hobbikert célcsoport számára új műtrágya összetételek és kiszerelések értékesítését teszik lehetővé. 

2015. Ápr. 21. 17:05
Tovább

Agrárélet a mindennapokban - gazdaszemmel!

Új sorozatot indítunk útjára! Egy dunántúli és egy Békés megyei fiatal gazda fognak beszámolni tapasztalataikról, az aktuális mezőgazdasági munkálatokról, problémákról, megoldásokról térségükben. A két termelő bemutatkozását cikkünkben olvashatják!

2015. Márc. 22. 11:48
Tovább

Speciális műtrágya granulátumok kerültek kifejlesztésre talajjavító hatással

A GOP-1.1.1-11-2012-0364 pályázat keretében olyan szilikát ásványi hordozó alapú variábilis tápelem tartalmú speciális granulátumok kerültek kifejlesztésre, melyek alkalmasak a műtrágyák hatékonyságának fokozására és talajjavító hatással bírnak.  

2015. Márc. 17. 11:08
Tovább

Az őszi gabona lombtrágyázása folyékony FertiSollal

Az őszi gabona tavaszi műtrágyázásánál ezúttal a folyékony műtrágyák előnyeit vesszük górcső alá. Egy kevésbé csapadékos tavaszon probléma lehet eltalálnunk az ideális műtrágyázás időpontját szilárd műtrágyák esetében. A folyékony műtrágyák előnye ezzel szemben az, hogy nagyon minimális csapadékkal (akár a reggeli harmattal) rögtön a gyökérzónába tudjuk juttatni.

2015. Márc. 10. 14:04
Tovább

A búza tavaszi első fejtrágyázása

Amikor megérkezik a tavasz a gazda első dolga gabonaterületének szemrevételezése és az időjárási előrejelzést figyelembe véve a műtrágyaszórás idejének meghatározása, de legalább is körülbelüli megbecslése. A gabona tavaszi fejtrágyázásánál nagy tekintettel kell lennünk a tavaszi fagyos éjszakákra és az enyhe nappalokra.

2015. Márc. 9. 16:18
Tovább

Tavaszi startertrágyázás átgondoltan:komplex tápanyag-utánpótlási technológia magyar gyártótól, magyar földre

A tavaszi vetési időszakban az egyik legfontosabb tényező, hogy a talajba juttatott tápanyagok felvétele megfelelő mértékű, és intenzív legyen, hiszen a jó start megalapozza a vegetációs stabilitást, ami később kihat a terméshozamra is. 

2015. Márc. 3. 09:07
Tovább

Startertrágyázás és talajfertőtlenítés egy menetben? Igen!

Az elmúlt években a magyar termelők a mikrogranulátumok használata során nehéz helyzetbe kerültek. Dönteniük kellett, hogy a tavaszi kultúrák kezdeti fejlődését segítő, dinamikus kelést, gyökérképződést biztosító mikrogranulált startert juttatják ki, vagy a napjainkban egyes kultúrákban nélkülözhetetlen rovarölő talajfertőtlenítőszert.   Erre nyújtunk megoldást új szolgáltatásunkkal!

2015. Febr. 27. 15:56
Tovább

VI. Kukorica Termésverseny

2015. február 13-án került sor a VI. Kukorica Termésverseny díjátadójára, a Gödöllői Királyi Kastélyban. A precíziós gazdálkodásról, az okszerű talajművelésről, és kukoricatermesztési világrekordokról tartott színvonalas előadások után a verseny értékelése, majd a díjak átadása következett.  

2015. Febr. 17. 15:52
Tovább

Innováció és hatékonyság: Bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK

A Fertilia Kft. legújabb, saját gyártású, prémium Rizotec NPK műtrágyája a jól ismert Gramix NPK család tagja, mely a hatékony, gazdaságos és környezetkímélő növénytáplálást alapozza meg!

2015. Jan. 23. 15:39
Tovább

Találkozzunk az AgroMashExpon!

Minden idők legnagyobb hazai agrár szakkiállításán, az AgroMashExpon bemutatkozik új műtrágyacsaládunk, a Rizotec NPK. Érdemes lesz kilátogatni, vásári kedvezményekkel, tápanyag-gazdálkodási tanácsadással is várjuk Önt a G pavilon 104/D standján.

2015. Jan. 19. 17:20
Tovább

Fertilia Kalendárium 2015

    A 2015-ös Fertilia Kalendárium lapjain a családi gazdaságban dolgozó, vagy még tanulmányait folytató gazda lányok és fiúk láthatóak, akiket saját közegükben, agrárkörnyezetben fotóztunk, hol traktoron, hol kukoricaföldön, hol a fűszerpaprika tengerében. Az ország minden tájáról bemutatkoznak a zöldség- és növénytermesztéssel, állattartással, borászattal foglalkozó ifjú gazdák, agrárszakemberek. 

2014. Dec. 5. 17:25
Tovább

Mi az a „bulk blending” technológia? Milyen műtrágyát válasszunk?

Gyakran felmerülő kérdés a termelők körében, milyen típusú és összetételű műtrágyáktól várhatják a legnagyobb eredményességet? Sokan a kevert műtrágyákat és a „bulk blending” technológiával készült műtrágyákat egynek gondolják – tévesen. Cikkünkben nemzetközi trendekről is olvashat!  

2014. Dec. 3. 17:05
Tovább

Pályázati módosítás - csomagolóberendezés

A GOP-2.1.1-12/B-2013-1727 projektben kitűzött és honlapunkon 2013. április 2-ai dátummal bemutatott infrastruktúrális fejlesztési elképzeléseink a gazdasági körülmények változása, és a piaci igények módosulása miatt részben okafogyottá váltak, ill. módosultak, ezért kértük a szerződés módosítást annnak érdekében, hogy a pályázati összeget új gyártósor beszerzésére tudjuk fordítani.

2014. Nov. 28. 10:51
Tovább

Színvonalas szakmai tanácskozás a Fertiliánál

2013. november 13-án szakmai tanácskozásnak adtunk otthont enyingi üzemünkben. A rendezvényen a hazai termelőket érintő aktuális, friss és hasznos mezőgazdasági információkról is szó esett, majd ünnepélyes díjátadó, és gyárlátogatás zárta a programot.

2014. Nov. 19. 16:48
Tovább

A búza optimális tápanyag ellátása

Hazánkban mintegy egymillió hektáron terveznek őszi búzát vetni 2014 őszén. Szinte nincs olyan gazdaság, ahol ne jelenne meg a búza, hisz hazai körülmények között majd minden termőhelyen biztonságosan termeszthető. A gazdaságossági szempontok azonban sokszor szemben állnak a termésátlagok alakulásával, ami nem csak a termőhelyi adottságok és a környezeti tényezők hatásának függvényében alakítható.  

2014. Okt. 10. 15:03
Tovább

Egy egyetemista mert nagyot álmodni

William Clement Stone mondása szerint „Minden, amit az ember elméje képes kitalálni és elhinni, azt képes elérni.” Tóth Patrik 22 éves egyetemista a szakdolgozatához felállított kísérletének bemutatóját 2014. augusztus 26-ra tűzte ki. Az álma megvalósult!

2014. Okt. 7. 10:36
Tovább

Negyedmillió tonna Gramix NPK

A Fertilia Kft. újabb mérföldkőhöz érkezett. Gramix NPK műtrágyánk iránti kereslet növekedést jól mutatja, hogy a napokban gyártottuk le a negyedmilliomodik tonnát a termékünkből. Ez alkalomból gyárlátogatással és ünnepélyes díjátadóval egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk.  

2014. Szept. 16. 16:45
Tovább

Elkésett repcevetés?

Önt is aggasztja a folyamatos esőzések miatt meghiúsult repcevetés? Ne aggódjon, nincs minden veszve!  

2014. Szept. 23. 10:02
Tovább

Őszi tarlóbontás

Költséghatékony tápanyag gazdálkodás tervezésekor célszerű számításba venni a tarlón maradt gyökér és szármaradványok hatóanyagait. Ezek csak jó talajszerkezet és megfelelően aktív talajélet esetén állnak rendelkezésre, csak ekkor tudnak költségcsökkentő hatást gyakorolni.   

2014. Aug. 21. 11:59
Tovább

Hozambiztos megoldások szerves anyagokkal dúsított műtrágyáinkkal

Alacsonyak a terményfelvásárlási árak? Magasak az input anyag költségek? A jelenlegi piaci körülmények között jogos kérdés, hogyan tudunk javítani a jövedelmezőségünkön?  

2014. Aug. 19. 14:49
Tovább

Összefoglaló a kettős hatású granulált készítmények kifejlesztésének munkálatairól

Kettős hatású, talajjavító és tápanyag szolgáltató tulajdonságú granulált készítményeket fejlesztését kezdtük meg, a GOP-1.1.1-11-2012-0364 fejlesztési projekt keretében, melyről év elején adtunk tudósítást, az elvégezett munkákról ezen cikkben számolunk be.  

2014. Aug. 18. 10:33
Tovább

"Környezettudatos gazdálkodásért" bemutatóra invitáljuk Önt!

Szakmai kísérleti bemutató augusztus 26-án Tápiógyörgyén. A téma: Alapművelési módok hatása a talajállapotra. Jöjjön el Ön is!

2014. Aug. 15. 11:20
Tovább

Magas termés, biztos hozam repcében és kalászosokban

Hogyan érjük el a magas hozamot? Mivel megyünk biztosra? Mire érdemes figyelni az őszi műtrágya összetétel kiválasztásánál? Olvassa el cikkünket!

2014. Júl. 14. 13:41
Tovább

A repce és a búza tápanyag visszapótlása

A repce és a búza tervezett mennyiségének és minőségének meghatározója az optimális tápanyag ellátás. Az őszi vetésű növények fajlagos makro, mezo, és mikro tápanyag-igényéről írunk cikkünkben!

2014. Júl. 10. 14:10
Tovább

Nézze meg videófilmünket az UMG MICRO mikrostarterről

Partnereink gyakran teszik fel a kérdést, hogyan fejti ki hatását a Rizodyne talajaktivátor? Ezt mutatjuk be kisfilmünkben, továbbá az UMG MICRO tavaszi és őszi felhasználásáról, a terméktapasztalatokról két termelő mondja el véleményét.

2014. Jún. 7. 13:15
Tovább

A Fertilia Kft. pályázatot hirdet a gazdák számára

2015-ös falinaptárunkban hónapról hónapra olyan családi gazdaságban dolgozó termelőt, vagy még egyetemi agrártanulmányait folytató fiatalt fogunk bemutatni, aki büszke arra, amit felmenői elértek, és amit ő maga is tovább örököl.  

2014. Jún. 5. 15:39
Tovább

"A jó kukoricaterméshez nem kell csoda!"

vallja ezt Szieberth Dénes, a Magyar Kukoricaklub elnöke, aki hasznos tanácsait csokorba szedte, mire érdemes odafigyelni a reális kukoricahozam érdekében:  

2014. Máj. 26. 10:18
Tovább

A magyar kukoricatermesztés sikeréért

Dalmandon rendezte meg a Magyar Kukorica Klub szakmai rendezvényét, ahol egy teltházas kerekasztal beszélgetésen újszerű vetési megoldásokról, a homogén kukoricaállomány jelentőségéről, és a kezdeti fejlődés fontosságáról is szó esett.

2014. Ápr. 17. 19:22
Tovább

Vetés a naplementében

Enying közelében ezeket a csodaszép tavaszesti fotókat készítettük a vetési munkálatokról:

2014. Ápr. 16. 14:50
Tovább

Tekintse meg az Új Mezőgazdasági Magazin adását!

Fejlesztéseinkről, tervekről, a műtrágyák jelenéről és jövőjéről kérdezett bennünket Aszódi János műsorvezető. Arról is beszélünk a műsorban, hogy milyen szolgáltatásokkal segítjük a Gazdákat? Nézze meg a videót!

2014. Ápr. 7. 13:05
Tovább

Mi az a 6 ok, amiért érdemes a Fertilia starter műtrágyáit választania?

Valljuk, hogy az adott növénykultúra számára a valóban szükséges hatóanyagokat célszerű kijuttatni, biztosítva így a kultúrnövény fejlődési fázisainak megfelelő tápanyag ellátást. Mindezt úgy, hogy az Ön pénztárcáját is kíméljük, hiszen a ráfordítás többszörösét nyerheti vissza a célirányosan, jól megválasztott műtrágya használattal.  

2014. Márc. 31. 15:54
Tovább

Mikrostarter adapter Pázmándon

  Pázmándi Partnerünknél is indulhat a mikrogranulátum szórás! Műszaki kollégáink a napokban felszerelték az adaptert vetőgépére, így a vetéssel egy menetben, 15-20 kg/ha dózisban megoldott az UMG MICRO termékcsalád kijuttatása.

2014. Márc. 31. 15:33
Tovább

Fertilia hírek a Facebookon is

Naprakész tápanyag-utánpótlási híreink, cikkek a nagyvilágból, újdonságok, érdekességek és nyereményjátékok Facebook oldalunkon! Csatlakozzon hozzánk, szóljon hozzá anyagainkhoz, kérdezzen tőlünk, mondja el tapasztalatait, szívesen vesszük! Alakítsuk együtt a jövő mezőgazdaságát!

2014. Márc. 24. 16:06
Tovább

Önnek is gondot okoz a tavaszi mikrostarter vetéssel egy menetű kijuttatása?

A Fertilia Kft. igény esetén igen kedvező feltételekkel mikrogranulátum szóró adaptert is biztosít Partnerei számára!  

2014. Márc. 12. 12:24
Tovább

A kukorica tápanyagigénye a starterezés tükrében

A kukorica hazánk egyik legfontosabb gazdasági növénye, hazai klímánkon biztonságosan és nagy termésátlaggal termeszthető. A magas termésátlag elérésének egyik legmeghatározóbb tényezője a megfelelő tápanyagellátás, az intenzív műtrágyázás.  

2014. Márc. 12. 11:51
Tovább

A napraforgó tápanyag ellátásáról

A napraforgó a harmadik legnagyobb területen termesztett szántóföldi növénykultúránk. A vetésterület és termésmennyiség dinamikus  növekedése egyrészt a magasabb termésátlagot produkáló hibrid vetőmagvak piaci megjelenésének, másrészt a megnövekedett  felhasználói  igényeknek köszönhető.  

2014. Márc. 11. 16:34
Tovább

Mikrogranulátum akció! A piacon a legkedvezőbb áron!

Nem vásárolta még meg a tavaszi mikrostartert? Használja ki a finisben egyedülálló márciusi akciónkat és jusson most extra kedvezményes áron UMG MICRO StarterMax műtrágyáinkhoz, páratlan kondíciókkal!  

2014. Márc. 5. 13:40
Tovább

Itt a mikrogranulált starter műtrágya szezon!

A Fertilia Kft. most minden 10 zsák (20 kg-os papírzsákos kiszerelésben) növényspecifikus UMG MICRO ZeaStart, UMG MICRO HeliaStart, UMG MICRO BetaStart műtrágya megrendelése mellé 1 zsákot grátisz ad Partnerei számára!  

2014. Febr. 24. 09:48
Tovább

Döntsön tudatosan! Fertilia műtrágyázási technológia 2014

A piaci versenyképesség szempontjából a növénytermesztési technológiák szerves része a megfelelő, okszerű műtrágyázás, az elvárt hozamok és minőség költségtakarékosan és környezetkímélő módon való elérése. Hazánk agroökológiai feltételei kiváló lehetőséget biztosítanak a minőségi növénytermesztés számára. Azt, hogy Milyen műtrágyára van valóban szüksége az adott növénykultúrának?, Mekkora dózisban? és Mikor jutassuk azt ki?, elsősorban a talaj- és növényvizsgálatokból tudható meg teljes bizonyossággal.    

2014. Febr. 5. 11:56
Tovább

2014-es tavaszi műtrágya ajánlataink

A Fertilia Kft. saját gyártású Gramix starter NPK és UMG MICRO műtrágya ajánlatai:    

2014. Jan. 7. 11:35
Tovább

Mitől talaj a talaj?

A talajban élő mikroszervezetekről, azok szerepéről és a termesztett növényeinkre gyakorolható és valójában gyakorolt hatásairól olvassa el írásunkat!  

2014. Jan. 8. 16:23
Tovább

FertiSol és MASSulfix műtrágya ajánlataink 2014. tavaszán

Növényspecifikus MASSulfix és folyékony FertiSol ajánlataink a tavaszi időszakban:

2014. Jan. 6. 14:55
Tovább

Kukorica Termésverseny 2013.

2013. december 13-án Gödöllőn került megrendezésre az V. Kukorica Termésverseny átadó rendezvénye, melyen a Fertilia műtrágyáit (egyedi Gramix NPK, UMG MICRO ZeaStart) használó Kardos Ferenc, a Kardos Farm Kft. tulajdonosa érdemelte ki 14,2 tonnás termésmennyiségével a Kárpád-medencei Nagydíjat! Ezzel Országos I. helyezést ért el!

2014. Jan. 5. 16:42
Tovább

Évjárattól független starter hatás mérése: idén 13,8 %-os termésnövekedés kukoricában

Az MTA Agrártudományi Kutatóközpontban 2011. óta folytatunk startertrágyázási kísérletet műtrágyáinkkal. 2012-ben és 2013-ban már kombinált, az UMG MICRO ZeaStart és a széles mikroelem tartalmú Gramix NPK kettősének hatásvizsgálatai mellett cégünk egyedülálló újdonsága, a Rizodyne talajaktivátor hatásának mérése is a kísérletek része volt.  

2013. Dec. 4. 12:26
Tovább

A minőségi termesztés, hozamnövekedés kettős mércéje - a kukorica és napraforgó tükrében

A tavaszi vetésű szántóföldi növényeink tápanyag utánpótlásában egyre inkább szerepet játszik a megfelelő, harmonikus tápanyag ellátást biztosító starterműtrágya vetéssel egy menetű kijuttatása, az adott kultúrnövény tápanyag igényéhez igazodó, növényspecifikus műtrágyák használata.  

2013. Nov. 29. 11:58
Tovább